Glass Recept

Hemgjord glass

glass recept utan ägg

Glass Recept utan ägg

Att göra glass utan ägg kan vara ett bra alternativ för personer som har en äggallergi eller som följer en vegansk kosthållning. Det finns många olika recept och varianter att välja mellan, som vanilj, choklad eller fruktiga smaker. En vanlig metod är att vispa grädde tills den är tjock och krämig, tillsätt sötad kondenserad mjölk och smakämnen, och sedan frysa blandningen i en behållare. Det går också att använda en glassmaskin eller andra tekniker för att göra glassen mer krämig. Genom att experimentera med olika ingredienser och smaker kan du skapa en utsökt glass utan ägg som passar dina preferenser och behov.

Ingredienser:

 • 500 ml grädde
 • 400 ml sötad kondenserad mjölk
 • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner:

 1. Vispa grädden tills den är tjock och bildar mjuka toppar.
 2. Tillsätt den kondenserade mjölken och vaniljextraktet till grädden och fortsätt att vispa tills allt är väl blandat.
 3. Häll blandningen i en frysbar behållare och täck med lock eller plastfolie.
 4. Frys i minst 6 timmar eller över natten tills glassen är fast.
 5. Servera och njut av din läckra äggfria glass.

Tips: Du kan också lägga till dina favorit smaker, som bär, choklad eller krossade kakor för att göra glassen ännu godare!

FAQs:

 1. Varför skulle jag vilja göra en glass utan ägg?

 • Det finns flera anledningar till att göra en glass utan ägg, till exempel om du har en äggallergi eller en vegansk kosthållning.
 1. Vilka ingredienser kan jag använda för att göra en glass utan ägg?

 • Vanliga ingredienser som används för att göra glass utan ägg är grädde, mjölk, socker, kondenserad mjölk, yoghurt, eller kokosmjölk.
 1. Hur gör jag glass utan ägg?

 • Det finns många olika recept för att göra glass utan ägg, men de flesta innehåller en kombination av grädde eller mjölk, socker och någon form av smakämne som vaniljextrakt eller bär. En vanlig metod är att vispa grädden tills den är tjock, tillsätt dina smakämnen och sedan frysa blandningen i en behållare.
 1. Kan jag använda ett vanligt glassmaskinrecept för att göra en glass utan ägg?

 • Ja, det går att använda ett vanligt glassmaskinrecept och ersätta äggen med en annan ingrediens, till exempel sötad kondenserad mjölk eller majssirap.
 1. Kan jag lägga till andra smakämnen i min glass utan ägg?

 • Absolut! Det finns många sätt att variera smaken på din glass utan ägg. Du kan tillsätta bär, choklad, krossade kakor, nötter eller andra smaksättare för att göra din glass mer intressant och utsökt.

4/5 (3 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *