Glass Recept

Hemgjord glass

Jordgubbsglass - Glassmaskin

Jordgubbsglass – Glassmaskin

Njut av den fräscha och söta smaken av hemgjord jordgubbsglass med detta enkla recept. Mixa färska eller frysta jordgubbar till en puré och blanda sedan med vaniljglass, mjölk och socker. Tillaga i en glassmaskin eller frys för en krämig och läcker glassupplevelse. Perfekt för sommarens njutning!

Ingredienser:

  • 500 g färska eller frysta jordgubbar
  • 1 ½ kopp vaniljglass eller vaniljglassersättning
  • 1/4 kopp mjölk (valfri typ)
  • 2 msk socker (justera efter smak)

Instruktioner:

  1. Om du använder frysta jordgubbar, låt dem tina något. Om du använder färska jordgubbar, tvätta och rensa dem.
  2. Lägg jordgubbarna i en mixer eller matberedare och mixa dem till en slät puré.
  3. Tillsätt vaniljglass, mjölk och socker i mixern med jordgubbspurén. Mixa tills alla ingredienser är väl blandade och du har en jämn glassblandning.
  4. Prova smeten och justera sötman genom att tillsätta mer socker om det behövs.
  5. Häll glassblandningen i en glassmaskin och följ tillverkarens anvisningar för att tillaga glassen. Om du inte har en glassmaskin kan du hälla glassblandningen i en lämplig behållare och frysa den i ca 4-6 timmar eller tills den är fast.
  6. När glassen är klar eller har stelnat i frysen, servera den direkt och njut av din hemgjorda jordgubbsglass.

Notering: Om du vill ha extra jordgubbsbitar i glassen kan du tillsätta några hackade jordgubbar i slutet av tillagningen och röra om försiktigt innan du fryser den.

Du kan också garnera glassen med färska jordgubbar eller lite vispad grädde för extra smak och presentation.

0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *